به گزارش راهبرد معاصر «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه گفت، اتحادیه اروپا تحریمهایی را علیرغم تأثیر آن بر رقابتپذیری اقتصادی خود، علیه بخش نفت و گاز روسیه به دلایل کاملاً سیاسی و تحت فشار حاکمان آمریکایی این اتحادیه اعمال میکند.
به گزارش «اسپوتنیک»، پوتین که در نشستی با مقامات مربوط به بخش انرژی روسیه صحبت میکرد، گفت: رد منابع انرژی روسیه به این معنی است که اروپا به طور سیستماتیک به منطقهای با بالاترین هزینه انرژی در جهان تبدیل خواهد شد. البته قیمتها افزایش مییابد و منابع به این منطقه میرود، اما تغییر اساسی وضعیت ممکن نخواهد بود. این امر به طور جدی و به گفته برخی کارشناسان به طور غیرقابل برگشتی رقابتپذیری بخش قابل توجهی از صنعت اروپا را که در حال از دست دادن رقابت با شرکتهای دیگر مناطق جهان است، تضعیف میکند.
پوتین اظهار داشت که طبقه سیاسی غربی در مورد نگرانیهای کاملاً طبیعی بسیاری از مردم در خصوص مسائل آب و هوایی حدس و گمان زده و اهمیت منابع سنتی انرژی هیدروکربنی را کماهمیت جلوه میدهد، در حالی که به طور همزمان اثربخشی انرژی جایگزین در پر کردن شکاف را بیش از حد برآورد کرده است. او گفت که این به جرقه بحران انرژی فعلی کمک کرد که مقامات غربی اکنون سعی دارند روسیه را مقصر آن بدانند.
وی افزود: امروز میبینیم که کشورهای اروپایی به دلایل کاملاً سیاسی به دلیل جاهطلبیها و تحت فشار حاکم آمریکایی خود تحریمهای بیشتری را بر بازار نفت و گاز اعمال میکنند و همه اینها باعث تورم میشود و به جای اینکه اشتباهات خود را بپذیرند، در جای دیگری به دنبال مقصر میگردند.
پوتین اظهار داشت: این تصور به وجود میآید که همکاران، سیاستمداران و اقتصاددانان غربی به سادگی پایههای قوانین ابتدایی اقتصاد را فراموش کردهاند، یا ترجیح میدهند عمداً آنها را نادیده بگیرند که به زیانشان است.
رئیسجمهور روسیه افزود: بدیهی است که همراه با منابع انرژی روسیه، فعالیتهای اقتصادی نیز اروپا را به سایر مناطق جهان ترک خواهد کرد. چنین خودکشی اقتصادی، البته مسئله داخلی کشورهای اروپایی است. ما باید عملگرایانه و در درجه اول با توجه به منافع اقتصادی خودمان پیش برویم.
او در ادامه از مقامات کشورش خواست تا با توجه به تصمیمات بدخواهانه و بینظم غربیها، فعالانه عمل کنند و از آنها به نفع مسکو استفاده کنند؛ اما در عین حال هشدار داد که روسیه نمیتواند برای همیشه شاهد چنین اشتباهاتی باشد.
او قول داد که دولت روسیه هر کاری که به آن بستگی دارد را برای ایجاد شرایط مناسب به منظور فعالیت شرکتهای انرژی انجام خواهد داد.
بروکسل در تلاش است تا بسته ششم تحریمی جدید علیه مسکو به دلیل جنگ اوکراین را با اقداماتی که شامل تحریم نفت روسیه میشود، اعمال کند. مجارستان در برابر این اقدام مقاومت کرده و خواستار غرامت شده و تأثیر اقتصادی از دست دادن منابع انرژی روسیه را با بمب اتمی مقایسه کرده است./فارس